Volg ons ook op

Wat is Kinesitherapie?


Kinesitherapie betekent de zorg voor je lichaam via beweging.
Elke behandeling bij kinesitherapie heeft als doel om acute of chronische bewegingsproblemen te laten verdwijnen of zoveel mogelijk te herstellen. Dit gebeurt via revalidatie of bewegingsoefeningen. Je kan bij een kinesist terecht met gekwetste spieren, verstijfde gewrichten, zenuwletsels, spanningsproblemen en problemen met hart en longen.

Specialisaties binnen de Kinesitherapie


 

Algemene revalidatie
 


Binnen de algemene kinesitherapie en revalidatie gaan we trachten met behulp van verschillende behandelmethodes het natuurlijke genezingsproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen.
We baseren ons op een grondig onderzoek van je klachten en stellen dan een behandeling op maat samen.

 

Neurologische revalidatie


Neuromotorische revalidatie richt zich op de revalidatie van ziekten van de hersenen, ruggenmerg en de zenuwen. Ook spierziekten worden onder dit domein ondergebracht. Bijvoorbeeld: multiple sclerose, ziekte van Parkinson, hersenbloedingen en –infarcten, hersentrauma’s door ongevallen, dwarslaesies, spierziektes.

 

 

Sportrevalidatie


Sportrevalidatie start bij een blessure en eindigt bij het bereiken van het oude sportniveau. Na een analyse en screening wordt de blessure aangepakt, spierzwaktes en slechte coördinatie weggewerkt en de houding gecorrigeerd. Het grote doel is pijnvrij sporten op een zo hoog mogelijk niveau.

 

Cardiovasculaire revalidatie

 


Na hartoperatie, bypass, kunstklepoperatie en andere ingrepen is het belangrijk uw conditie terug op te bouwen en te onderhouden. We hebben voor iedere patiënt een individueel oefenprogramma. De focus van de revalidatie ligt op drie aspecten: Conditie verbeteren, spierkracht opbouwen en mobiliteit verbeteren.

 

pre- en postnatale therapie


Tijdens de prenatale sessies krijg je informatie over je zwangerschap, arbeid en bevalling. Er worden bekkenbodemspieroefeningen, ademhalingsoefeningen, perstechnieken, houdingen om de weeën op te vangen en houdingscorrecties aangeleerd. Ook met specifieke klachten (bv. bekkeninstabiliteit) kan je bij ons terecht.

 

Lymfedrainage


Zicht- en onzichtbare vochtophopingen (oedemen) kunnen fysieke en mentale klachten veroorzaken, van hoofdpijn en concentratieproblemen tot orgaanklachten. Manuele lymfdrainage is een massagevorm die het lymfstelsel stimuleert om zo het teveel aan vocht beter en sneller via de lymfebanen af te voeren.

 

Rugscholing


Rugscholing tracht het houdings- en bewegingsgevoel te verbeteren en beoogt de algemene en specifieke rugconditie zodanig op te bouwen dat de patiënt in staat is om zijn dagelijkse activiteiten op een ergonomisch verantwoorde manier uit te voeren.

 

Core Stability (Stabiliteitstraining)

 


De stabiliteit van de romp is een waarborg om klachtenvrij te kunnen bewegen. Een instabiele wervelkolom geeft niet alleen klachten ter hoogte van de wervelkolom maar kan ook de oorzaak zijn van aandoeningen in andere gewrichten zoals schouders, armen, heup en benen.


"HEALTH IS A STATE OF COMPLETE HARMONY

OF THE BODY, MIND, AND SPIRIT"